Dementie

  • Er zijn veel vormen van dementie, en er zijn ook aandoeningen waarbij bepaalde symptomen van dementie voorkomen. De meest bekende vorm is de ziekte van Alzheimer (±60%). Dementie kan ook ontstaan na herseninfarcten (vasculaire dementie), bloedprop, bloeding en aderverkalking (±12%). Andere vormen zijn frontotemporale dementie (vroeger ook wel ziekte van Pick genoemd) en dementie met Lewy lichaampjes. Voorbeelden van andere aandoeningen waarbij dementie kan optreden zijn Parkinson, Huntington, aids en OPS. Ook eenzaamheid, vitaminegebrek, vooral (B1,B6,B12) en depressiviteit en alcoholmisbruik kunnen een z.g. Pseudo dementie veroorzaken. Een gezonde levensstijl (o.a.voeding) kan dus een belangrijke preventie tegen dementie zijn.
  • Curcumin capsules (vorm) zijn nu ook verkrijgbaar op dit adres:  http://www.vitaminesperpost.nl/Kurkuma-Plus.html of http://www.youngagain.nl
  • Op de website van Alzheimer Nederland staat dat Kurkuma weinig of geen effect zou hebben. Men wijst op een onderzoek bij 36 Alzheimer patiënten (heel erg klein), maar zij hebben daar Kurkuma voor gebruikt, zeggen zij, en niet het werkzame bestanddeel daaruit Curcumin. Bij de hoopgevende onderzoeken van universiteiten in de Verenigde Staten en in Zuid-Afrika hebben zij Curcumin onderzocht in verband met Alzheimer. En positieve resultaten vermeld. Onderzoekers hebben ook vermeld dat Kurkuma/Curcumin veel beter door de darmwand wordt opgenomen in de bloedbaan als men het inneemt met vet/olie of zwarte peper (peperine).
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s