Prof. Dr. Patrick McGeer

Ontdekking in verband met Alzheimer!

Neuroloog Prof. Dr. Patrick McGeer was op donderdag 18 dec.08 te zien op de TV bij de BRT 2 om 22.05-22.55u, het programma was getiteld, ‘The Mystery of Alzheimer’.

 

In zijn onderzoek in verband met Alzheimer heeft Prof. Dr. Patrick L. McGeer van de Faculteit der Geneeskunde UBC (Vancouver,Canada) iets bijzonders ontdekt. Toen hij een nieuwe kleurstof uitprobeerde op de hersenen, om zo probleem gebieden zichtbaar te maken, van Alzheimer patiënten, zag hij onder de microscoop talrijke kleine ontstekingen. Dus de kleurstof gaf aan waar de ontstekingen zich bevonden. In feite dachten andere artsen ongeveer honderd jaar geleden ook al dat de ziekte van Alzheimer te maken kon hebben met ontstekingen. Later is daar door de medici geen aandacht meer aan geschonken.

Dr. P. McGeer dacht toen aan het feit dat er een groep personen is die geregeld gebruik maken van ontstekingsremmers. Dat zijn mensen die artritis (Reuma) hebben, hij vond een arts die veel van deze personen heeft onderzocht en de gegevens had bewaard in een dossier.

Hij had in die dossiers ook de andere kwalen van die patiënten opgetekend.

Het ging hier om bejaarden met Reuma die hiervoor behandeld werden  met ontstekingsremmers. Hoe groot bleek het aantal te zijn van deze personen die aan Alzheimer leden? Het was zes maal minder dan in een vergelijkbare groep bejaarden die geen ontstekingsremmers kreeg toegediend.

Dit is mogelijk óók een belangrijke werkzaamheid van Kurkuma/Curcumin, waarvan bekend is dat het een goede ontstekingsremmer is. Het is bij dierproeven aangetoond dat de plaque van eiwit-fragmenten aan de hersencellen bij gebruik van Curcumin wordt verwijderd net als bij de meeste mensen het geval is. Die plaque (ontstekingen) schijnt de hersencellen te verteren zodat er gaten vallen in het brein. Ontstekingen schijnen dus een heel belangrijke rol te spelen in het veroorzaken van Alzheimer.

 

Ook volgens Prof. Dr. P. McGeer (andere artsen hebben het ook bevestigd!) is de Farmaceutische Industrie niet geïnteresseerd in reeds bestaande ontstekingsremmers, zij kunnen daar immers geen patent voor aanvragen en kunnen er niets aan verdienen. Wel schijnen ze koortsachtig bezig te zijn een soort synthetisch Curcumin te maken waar zij wel patent op kunnen krijgen en daar dan veel geld aan kunnen verdienen. Zij weten wel dat Cucumin veelbelovend is bij de ziekte van Alzheimer, maar ook daarop is geen patent verkrijgbaar. Zij zijn dan ook niet geïnteresseerd om geld te steken in grote onderzoeken (proeven) bij mensen om o.a. het goedkope Kurkuma/Cucumin op mensen uit te testen.

Er is een uitdrukking dat zegt ‘no cure no pay’ maar daar maken ze blijkbaar ‘No pay no cure’ van. 

Voorlopig laten zij Alzheimer patiënten en hun familie in de kou staan. Want als er al een veilig synthetisch middel wordt gevonden dan kan het nog heel wat jaren duren voordat het aan een ‘gewone patiënt’ kan worden toegediend.

Mensen in bv. India zitten daar niet mee, zij gebruiken dagelijks Kurkuma (in de vele Kerrie gerechten), aangezien zij al eeuwen ervaring daarmee hebben is zo’n proef voor hen duidelijk overbodig. En het ‘eenvoudige’ voedingssupplement is heel veilig gebleken voor de preventie van de ziekte van Alzheimer. Een Indiase arts zei dat men in India gemiddeld een theelepel Kurkuma per persoon per dag binnen krijgt. (dat is dan dus de dosis voor preventie!)

 

"As the baby-boomers age come into the period of risk for both diseases, we’re talking about a large segment of the population, so this is a major public health concern," Dr. Ron Petersen from the Alzheimer’s Association told Canada AM Monday.

 

 Drs. Patrick & Edith McGeer – Vancouver

Drs. Patrick and Edith McGeer are universally acknowledged as the leading researchers on Alzheimer’s and other neurodegenerative diseases. They are among the world’s top 100 most highly cited neuroscientists, beginning their work at the University of British Columbia in 1954 and continuing today. Drs. Patrick en Edith McGeer worden door iedereen erkend als de meest vooraanstaande onderzoekers van de ziekte van Alzheimer en andere neurodegeneratieve ziekten. Ze behoren tot de wereldwijde top 100 van meest aangehaalde neuroscientists, zij begonnen hun werk aan de Universiteit van Brits Columbia in 1954 en wordt tot vandaag de dag voortgezet.

Both Doctors are Professors Emeritus in the Faculty of Medicine at UBC, and have given lectures around the world. Beide artsen zijn Hoogleraren emeritus aan de faculteit Geneeskunde aan UBC, en hebben lezingen gegeven over de hele wereld. Together, the McGeers have published more than 550 papers in international scientific journals.Samen hebben de McGeers, meer dan 550 artikelen in internationale wetenschappelijke tijdschriften gepubliceerd. In addition to research, the pair continue to serve on many scientific review panels in the field of neuroscience.In addition to research, Dr. Patrick McGeer also served as MLA and Cabinet Minister until 1986, aiding in efforts to make British Columbia a major centre for research and development, and creating the Open Learning Institute of BC to provide skills training and university courses through distance education. In 2004, Dr. Patrick McGeer was awarded the Henry Wisniewski prize given to the top Alzheimer’s disease researcher. In 2004 werd dr. Patrick McGeer  bekroond met de Henry Wisniewski prijs gegeven aan de top onderzoekers van de ziekte van Alzheimer.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Gezondheid en welzijn. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s